tiistai 14. huhtikuuta 2015

Talon täydeltä väkeä!

Viimeksi kirjoittaessani valittelin tyhjää ruokakaappia, mutta hyvin niistäkin päivistä lopulta selvittiin. Ateriat valmistin muutamaa pientä poikkeusta lukuunottamatta suunnitelman mukaan ja kaikki maistui sekä itselle että lapsille, jopa yksinkertainen freekeh, jonka menekkiä etukäteen epäilin. Itse tehty leipä kuitenkin kruunaa aterian kuin aterian!

Ranskanleipää.
Pitaleivät matkalla uuniin.
Freekeh, paahdettua vehnää.
Viimeisenä päivänä loppuivat jauhot ja sain jälleen konkreettisen muistutuksen siitä kuinka suuri merkitys vehnällä on nälkäisten ihmisten ruokkimisessa. Takana ovat ajat, kun meikäläinenkin yritti karpata! Onneksi sitten saapuivat vieraat, jotka eivät ainoastaan tuoneet vähän rahaa tullessaan, vaan myös jäivät asumaan ja täyttämään ruokakaappiani! Juhlaa on eletty siitä alkaen - nolosti toisten kustannuksella, vaan minkäs sille voi. Ihana oli nähdä taas tällainen näky omalla tiskipöydällä:


Meillä on siis tällä hetkellä viisilapsinen perhe kyläilemässä, ja luonnollisestikin emännän aika on nyt kortilla ja blogikin on joutunut sen vuoksi odottamaan. Pian kuitenkin matkataan taas kohti Ammanin uutta kaunista lentokenttää, hyvästellään ja jäädään odottamaan seuraavaa iloista kohtaamista. Vaikka talon täydeltä väkeä, varsinkin lapsia, on tavallaan raskasta kaiken melun, sotkun ja rauhattomuuden vuoksi, on se kuitenkin niin ihanaa vaihtelua arkeen ja antaa voimia taas niille päiville, kun ketään ei näy eikä kuulu. Tänä aamuna vieraani ovat muualla vierailemassa ja lapset kouluun vietyäni palasin tyhjään kotiin ja havaitsin kuinka nautinnollista tavallinen hiljainen arkeni oikeasti on. Sitä vain ei huomaa, ellei välillä tule muutosta, joka sekoittaa kaiken.


6 kommenttia:

  1. Kuulostaapa hyvältä! Ihanaa, että teillä on talo ja ruokakaapit vaihteeksi täynnä. Olette olleet ajatuksissa.

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla että selvisitte vaikeimmista päivistä.Freekeh on ihanaa,teen sitä usein ja sehän on nyt ihan trendiruokaa;D Mukavaa kun tulee vieraita:)

    VastaaPoista
  3. Ihana kuulla, että asiat järjestyivät :).

    VastaaPoista
  4. Kiva kuulla sinusta pitkasta aikaa. Ja hienoa etta parjaat!

    VastaaPoista
  5. Mahtavaa kuulla että kaikki on hyvin, olin huolissani vaikka en sinua tunnekaan :) Jos joskus tarvitset apua, mielelläni autan. Uskon ymmärtäväni tilanteesi sillä voisin itsekin olla kaltaisessasi tilanteessa. Sinulla on kivoja reseptejä! Tehdäänkö Jordaniassa kana-riisi ruokia? Saudeissa ja Kuwaitissa lempiruokaani oli kabsa/machbous jossa joko kanaa/lammasta ja riisiä. Tara

    VastaaPoista
  6. Hienoa kuulla etta sait vieraita ja kaikki on hyvin, mukavaa perjantaita teille sinne Jordaniaan!

    VastaaPoista