lauantai 25. lokakuuta 2014

Kolmen päivän kauppakassit

Viimeiset kolme päivää kymmenen päivän ostoskassi-sarjastani:

Torstain ostokset. Yksi ei kuulu joukkoon - arvaa mikä?
Torstaina teini huiteli jälleen kavereidensa kanssa ties missä, joten pääsin helpolla ruoanlaiton suhteen. Pikkutytöille linssikeittoa ja itse pidin paastopäivän vain herkkuja... öhöm siis välipaloja napsien. Aivan parasta, siis oikea jymyjuttu, oli ystävältä lahjaksi saatu Fazerin sininen suklaalevy! Se meni ja katosi kuin muistona tuuleen viidessä minuutissa, hyvä kun kerkesin kuvan avatusta paketista ottaa! Ostoksina tälle päivälle vain munia ja leipää.

Perjantain kunniaksi vihdoin kahvia!
Perjantain mummolapäivän vuoksi oli tilaisuus kuluttaa päivän ruokarahat kahviin. Puolen kilon paketti arabialaista kahvia maksaa tasan 4JD eli juuri ruokarahani verran, mutta pakko sitäkin on joskus saada. Kahvi on viimeinen paheeni ja nautintoni elämässä enkä ainakaan näiltä näkymin aio luopua siitä kokonaan. Meitä on täällä kaksi kahvin juojaa ja olemme rajoittaneet juonnin yhteen kuppiin aamulla ja yhteen päivällä per henkilö. Se on vähän entiseen verrattuna, mutta pitää meidät  suht tyytyväisinä.

Kauppakassin sisältö tänä aamuna.
Eilinen mummolapäivä siirtyikin lopulta tälle päivälle, mikä osoittautui onnenpotkuksi: pääsimme suoraan notkuvaan ruokapöytään peräti kolmen erilaisen liharuoan pariin! Mummo katseli syömistämme sen näköisenä, että varmaankin arvasi meidän eläneen tiukilla viime ajat. Lauantai kun on, niin piti hankkia koulueväät tulevalle viikolle eli jälleen paahtoleipää, margariinia ja makkaraa. Lisäksi pystyin täydentämään maustevarastoa tomaattipyreellä ja sitruunasuolalla.

Tein tälle päivälle suunnitellut tonnikalalla täytetyt paprikat jo eilen päivälliseksi, ja illalla kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä itse hummusta aiemmin ostamistani kuivatuista kikherneistä - joka paikassa kun pitää yrittää säästää. Hummusta taas käytin tis'ien, eräänlaisen leipämössön, valmistukseen ja lapset olivat hyvillään. Nyt juuri leipäkone taas pakersi uuden tuoreen leivän huomisaamua varten, mutta tietenkin sain jo ennakkomaistiaiset... leipä oli jälleen ihanaa, mutta aina pitää kuitenkin olla jotain valittamista: tänään ostamani (yleensä todella hyvänmakuinen) margariini osoittautui eltaantuneeksi; ilmeisesti kylmäketjusta ei oltu taaskaan huolehdittu, mikä on täällä niin valitettavan yleistä pikkukaupoissa (isoissa marketeissa en ole vastaavaan vielä törmännyt). Boikotointipäätöksestäni huolimatta hain margariinin pikkukaupasta, koska sitä ei muualta löytynyt, mutta sain jälleen todeta, että kannattaisi vain pysyä siinä boikotointipäätöksessä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti