torstai 26. syyskuuta 2013

Kahvia, kiitos!

Asuessani ensimmäistä puolta vuottani Jordaniassa kymmenkunta vuotta sitten jouduin elämään ilman kahvia. Elin kuten paikallisetkin, ilman mitään "ulkomaalaisen extraa". Jordaniassa juodaan teetä. Aamulla, päivällä, illalla, jokaisessa mahdollisessa tilanteessa.

Arabialainen kahvi on kyllä sinänsä hyvää, mutta sitä ei voi verrata siihen kahviin, joka minun mielestäni on "oikeaa" kahvia, suomalaista suodatinkahvia. Arabialainen kahvi on mokkaa, vahvaa ja aromikasta. Se tarjoillaan pikkuruisista kahvikupeista, joita suomalaisen on vaikea pitää hyppysissään naureskelematta. On kuin nuken astiastosta joisi. Yksi pitkä kulaus ja siinä se.

Nykyisin keittelen kahvia aivan tavalliseen tapaan kahvinkeittimellä. Parasta kahvia saa Suomesta tuodulla tuliaiskahvilla, mutta Presidenttien ja Kultakatriinoiden loputtua on tyytyminen siihen mitä paikan päältä saa. Melittan puolen kilon kahvipaketti maksaa 7,95 dinaaria (noin 8,80€). Kuulostaa ehkä kalliilta, mutta paikalliseen tulotasoon suhteutettuna se on vielä paljon kalliimpaa, sillä se on sama kuin jos Suomessa kahvipaketti maksaisi neljäkymppiä! Ostaisitko siihen hintaan?

Kahvikannulla voi keittää kahdelle.
Kuvassa mukana vertailun vuoksi tavallinen kahvikuppi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti