lauantai 6. joulukuuta 2014

Hyvää syntymäpäivää, Suomi!

Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi saimme tänään nauttia kahdesta iloisesta tapahtumasta. Päivällä vietimme Suomi-koululla itsenäisyyspäivän juhlaa lasten esitysten ja kahvipöydän ääressä, ja nyt illalla pääsimme mukaan peräti Linnan juhliin Ylen suoran lähetyksen kautta. Tyttäreni kanssa istumme parasta aikaa ihailemassa vierailijoiden pukuja ja ihmettelemässä kuinka presidentti kauniine vaimoineen jaksaa kätellä yhteen menoon 1800 vierasta! Tytön mielestä nuo ihmiset voisi vain päästää kerralla sisään ja lausua kaikille yhtä aikaa tervetuloa, olisi paljon helpompaa ja nopeampaa. ;)

Suomi-koulun kahvipöytä, jossa on myös lasten töitä esillä.
Tarjolla suomalaisia herkkuja: joulutorttuja, piparkakkuja, Karjalan piirakoita ja unelmatorttua.
Juhlat Presidentinlinnassa alkavat.
Sauli Niinistö ja Jenni Haukio.
Vastaanottosali.
Valmiina kättelyyn.
Ensimmäisenä sisään astuvat sotaveteraanit.
Loputon jono juhlavieraita.
Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille suomalaisille!

Miten sinä vietit itsenäisyyspäivää?

8 kommenttia:

  1. Teilla oli hienot tarjoilut Suomikoululla. Paljonko siella on muuten oppilaita?

    Itse vietin itsenaisyyspaivaa jo eilen suurlahetyston ja Suomi-Israel ystavyysseuran juhlilla, joista Jael jo blogissaan kertoikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahden käden sormin lasketaan oppilaat, vaikka suomalaislapsia Ammanissa on ainakin parisenkymmentä. Pienet on piirit, mutta sitäkin paremmat :)

      Poista
  2. Vau, teillä on siellä oikein Suomi-koulukin, onko siellä todella suomalaisia niin paljon! Makoisat tarjoilutkin. Minä en ole enää vuosiin saanut kutsua Suomen lähetystöön, mahtaako ne mitään järjestääkään. Ennen vanhaan sentään kutsu tuli vaikka ei täältä asti (600 km) viitsi pääkaupunkiin parin tunnin takia lähteäkään. Katselin sentään kättelyseremonian Areenasta, pitäähän ne julkkisnaamat päivittää vuosittain :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin pitää, ja varsinkin näin ulkomailla asuessaan! Suomessa en ikinä ehtinyt, kun oli aina lomapäivänä parempaakin tekemistä :) Ei meitä suomalaisia täällä kovin palhon ole, mutta Suomi-koulua voi pyörittää pienelläkin väkimäärällä, jos vain löytyy joku, joka sitä ryhtyy pyörittämään. Eihän se kokoonnukaan kuin muutaman kerran kuukaudessa. Paljonkos siellä teidän kulmilla asuu suomalaisia? Olisi kiva tietää muidenkin ulkkisten kohdalla :)

      Poista
  3. Jätin itsenäisyyspäivän tervehdyksen, mutta kommentti eksyi tuonne marraskuun kohdalle:) Joka tapauksessa hienoa nähdä, että sielläkin juhlistatte Suomen itsenäisyyttä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottahan toki juhlistetaan! Vasta ulkomailla sitä oikein suomalaistuu ja alkaa arvostamaan omaa kotimaataan.

      Poista
  4. Teilläpä oli maukkaat tarjoilut Suomi-koululla. Onko koulussa paljon oppilaita? Minäkin olin Suomi-koulun toiminnassa mukana, kun asuimma Englannnissa, joten kovin tuttua on!
    Linnan juhlia katsoin vähän aikaa. Muuten päivä meni kaupoissa käyden ja kotona puuhalillessa. Oli kiva, kun oli koko porukka kotona. Ruokaa laitoin vähän normaalia paremmin, ihan vaan Suomen kunniaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei teillä siellä Irlannissa ole Suomi-koulua sopivan matkan päässä? Se on kyllä kivaa toimintaa äideillekin, kun saa samalla tavata toisia suomalaisia. Asuin 10 vuotta Saksassa ilman suomalaiskontakteja, eikä se siellä haitannut yhtään, mutta täällä tuskin viihtyisin ilman.

      Poista