sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Kolme päivää jouluun


Ammanin kaduilla, ainakaan meidän kaupunginosassamme, ei joulua näe eikä kuule juuri millään tavalla. Lapset toki iloitsevat siitä, ettei joulupäivänä tarvitse nousta kouluun, mutta tuskin kukaan täkäläisistä lapsista voi edes kaukaisesti kuvitella millaista suurta juhlaa oikea joulunvietto voi olla.

Meidän perheessämme joulua ei erityisemmin vietetä, mutta ainakin itseni valtaa aina joulun alla kaihoisa jouluinen mieli ja osallistun mielelläni juhlaan, jos ei muuten, niin ainakin kauniita kuvia katsellen ja kauniita lauluja kuunnellen. Joulutorttuja olemme sentään lasten kanssa leiponeet, mutta piparitaikina sai jäädä odottamaan ensi vuotta.


West Ammanissa joulutunnelmaan olisi varmasti helpompi päästä, ja edellisvuosina olen nähnyt siellä upeita joulukoristuksia niin liikkeissä kuin katujen varsillakin, mutta tänä vuonna emme ole päässet tiirailemaan. Asumme kaupungin eteläisimmässä osassa yli 10 km päässä keskustasta.


Lähimarkettimme Safeway pystytti sentään kassan viereen yhden jouluaiheisen myyntipöydän, mutta tässä muutaman viikon aikana ei hyllystä ole havaintojeni mukaan ostettu yhtään mitään, vaan samat suklaat ja koristeet siinä seisovat yhä edelleen. Vain harvat paikallisista ovat kiinnostuneita joulusta, ja niillekin harvoille on hyllyn tarjonta ilmeisesti ollut aivan liian tyyristä. Lindthin suklaarasia noin 12€ - kenellä täällä on sellaiseen varaa? Ovensuussa komeili vielä oikeaoppisesti koristeltu joulukuusi. Tässä nämä oman kaupunginosani jouluaiheet sitten taisivat ollakin, ainakaan muuta ei ole minun silmääni sattunut.

   
Lopuksi pieni mielipidetiedustelu: Kumpi malli on kauniimpi joulutortussa, luumuhillo päällä vai sisällä?



Follow my blog with Bloglovin

19 kommenttia:

  1. luumuhillo sisällä, teen sen aina niin :) Keitan muuten kuivatuista luumuista hillon silla taalla ei ole kunnon uunissa kestavaa hilloa. En edes tajunnut etta joulu on ihan ovella, meilla se jo vahan juhlittiin mutta taidan tehda viela torttuja aaton kunniaksi. Taalla on ihan jarjettömasti joulukoristeita silla turkkilaiset koristelevat niin uuttavuotta varten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luumuhillon voi tosiaan helposti keittää itse, mutta minullapa sattui olemaan vuosi sitten Suomesta tuotua hilloa, ja hyvää oli! Arvioimme lasten kanssa, että luumuhillo sisällä ei vain näytä, vaan myös maistuu paremmalta, koska hillo leviää laajemmalle alueellle ;)

      Poista
  2. Tykkään laittaa niin että luumuhillo on sisällä,mutta kun nyt tein kukan muotoisia joulutorttuja (ruokablogissa muutama postaus sitten) niin laitoin hillon päälle.
    Täällä lähelläni on yhden ketjun supermarketti,jossa käyn paljon venäläisiä ja sieltä löytyy paljonkin joulusuklaita.Muuten joulu ei pahemmin näy täälläkään,ellei mene vaikka Nasarettiin,mutta kyllä noita koristeita bongaa jos etsii.Tel Avivin sokkelomaisessa päälinja-autoasemalla on montakin joulukoristeita myyviä pöytiä,koska sieltä niitä käyvät ostamassa vierastyöläiset,mutta ne ovat sitä kamalaa kiinalaista bling blingiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin kurkkaamassa ja hienoja kukkatorttuja olit tehnyt! Parhaat joulukoristeet muuten taitavat olla itse tehtyjä; se kiinalainen rihkama on kyllä kamalaa! Ai, ei joulu näy pahemmin sielläkään? Juutalaisilla taitaa olla omia tunnelmallisia juhlia niin paljon, ettei heillä ole "tarvetta" joulun laittamiseen. Muslimeilla on vain kaksi merkittävää juhlaa, mutta ne eivät perinteisesti ole mitenkään ulkoisesti koristeltuja, vaikka nykyisin ainakin paastokuukauden päättymisjuhlan aikaan joulukrääsän tapaiset ramadan-koristukset ovat lisääntymään päin. Odottelen milloin markkinamiehet keksivät 28-luukkuisen ramadankalenterin lapsille :)

      Poista
    2. Ramadan-kalentereita on muuten jo myynnissä, mutta ne eivät ole tainneet saavuttaa samanlaista suosiota kuin joulukalenterit.

      Poista
  3. Minä myös tykkään enemmän, että hillo on sisällä. Oletko kokeillut tehdä suomalaista puolukkapuuroa Lähi-Idän tyyliin? Itse talvehdin Turkissa ja tein vatkatun marjapuuron eli lappapuuron granaattiomenamehuun. Hyvää tuli. Eli granaattiomenamehua, ripaus suolaa, sokeria maun mukaan ja mannaryynejä. Vähän jäähtyneenä sitten vatkaat vähän kuohkeaksi. Herkullista. Leppoisaa joulunaikaa sinulle ja perheellesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo olikin hyvä idea, kiitos vinkistä! Olenkin harmitellut, kun tätä lapsuuteni herkkua omat lapseni eivät tunne vielä ollenkaan, mutta pitääkin nyt kokeilla granaattiomenavispipuuroa :)

      Poista
  4. Kiva kun kommentoit blogiini. No teillähän on varmaan tosiaan vähän erilaista kuin Saksassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, on tosiaan! Melkoinen kulttuurishokki alkuun, mutta on siitä selvitty. Asuin kymmenen vuotta Saksassa ja viihdyin hyvin, joten kyllä siitä ehti tulla kuin toinen koti sinä aikana. Blogisi on upea, mutta herättää minussa aina kovan ikävän!

      Poista
  5. Viime viikonloppuna oli pari ystavaa taalta tel avivista kaymassa siella Magida el Roumin konsertissa ja nain kuvia Bulevard ostoskeskuksesta, oikein jouluiseltahan siella naytti :) Meilla oli perjantaina tarhassa joulujuhlat ja meinaan ottaa aaton vapaaksi toista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepäs mukava, että sieltä saakka on käyty konsertissa, toivottavasti oli mukava kokemus (järjestelyissä oli kuulemma ollut rutkasti parantamisen varaa)! Olikohan varmasti tuon niminen ostoskeskus? En ole koskaan kuullutkaan, mutta tänne ollaan kyllä rakentamassa kokonaista Boulevard-nimistä uutta kauppa- ja viihdealuetta, jonne tulee myös ostoskeskus, joka ei kuitenkaan tietääkseni ole vielä edes rakenteilla. Ehkä siellä sitten kuitenkin jotain toimintaa jo on ja lehdessä oli kyllä kuva jostain Boulevard-joulukadusta, ehkä ystäväsi olivat käyneet siellä. Hmm, pitäisiköhän käydä lasten kanssa aattona ajelulla sielläpäin..

      Poista
  6. Tortut on niin herkkuja! Hillo menee fiilisihmisellä välillä sisälle, toisinaan päälle:D Rauhallista joulunaikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä sillä kai loppujen lopuksi ole väliä missä se hillo on, kunhan hilloa on! Rauhallista joulua Sinullekin ja kaikille tämän blogin lukijoille!

      Poista
  7. Kylla munkin mielesta hillon pitaa olla sisalla!

    VastaaPoista
  8. Tein aina ennen tortut äitini tapaan siten, että hillo on sisällä, mutta sitten eräässä työharjoittelussa "patistettiin" tekemään siten, että hillo on päällä ja tuon jälkeen olen tehnyt tortut hillo päällä. Eivät aukea uunissa tuolla tavoin tehtyinä. Samaisesta työharjoittelusta jäi tavaksi viikata pyykit tavalla, joka kauhistuttaa äitiäni, mutta joka on omasta mielestäni tosi näppärä ;).

    VastaaPoista
  9. Mites jakselet? Kyselee Pirjo

    VastaaPoista
  10. Mitä kuuluu? Toivottavasti kirjoitat taas pian! Saija

    VastaaPoista
  11. Ajatuksissa olet täälläkin. Kiva olisi kuulla mitä teille kuuluu!

    VastaaPoista